گرافیک دیزاین چیست ؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که واژه ی گرافیک، طراحی گرافیک یا گرافیک دیزاین را در موقعیت های مختلف در اشاره به موارد مختلف شنیده باشید و حالا با یک سوال در ذهن خود به دنبال پاسخ آمده اید، طراحی گرافیک چیست؟
طراحی گرافیک ( گرافیک دیزاین ) به معنای خلق و سامان دادن یک سلسله عوامل تصویری برای بیان یک مفهوم و پیام جهت هدفی مشخص است.
طراحان گرافیک از روش های مختلف در ایجاد و ترکیب کلمات، نمادها و تصاویر برای خلق یک نمایش تصویری از ایده ها و پیام ها استفاده می کنند.کاربردهای رایج طراحی گرافیک شامل هویت (لوگو و نام تجاری) انتشارات (مجلات، روزنامه هاو کتاب ها) تبلیغات چاپی (پوستر، بیلبورد ،گرافیک وب سایت، بسته بندی و …).
طراحی گرافیک در واقع اصطلاحی عام است. حرفه ای متشکل از طراحی حروف، تصویرسازی، عکاسی وچاپ است. به منظور ارائه اطلاعات یا آموزش بکار میرود.
گرافیک چیست ؟
زمانی که میگوییم گرافیک، در واقع کلمهی مختصر شده : گرافیک دیزاین Graphic Design و یا “طراحی گرافیک ” مد نظر ماست. گرافیک دیزاین یعنی خلق و سامان دادن یک سلسله عوامل تصویری برای بیان یک مفهوم یا پیام یا اطلاعات در جهت هدفی مشخص و معین.
نرم افزار های طراحی گرافیک
هرکسی که کوچکترین آشنایی با نرمافزارهای طراحی داشته باشد حتماً نام ادوبی را میشناسد. ادوبی نام یک شرکت آمریکایی سازنده نرمافزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در زمینه تولید نرمافزارهای طراحی و گرافیک است. بسیاری از نرمافزارهای گرافیک کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته میشود.
🔥 Adobe Photoshop
نرم افزار ادوب فتوشاپ یکی از مهمترین و اصلیترین نرم افزارهای گرافیک دیزاین به شمار میرود و آشنایی و تسلط بر آن، یکی از شرایط لازم برای استخدام گرافیست محسوب میشود. همه ما تصاویر و طراحیهای زیبا و باکیفیتی میشناسیم که با استفاده از این نرم افزار کاربردی تهیه شدهاند. در حال حاضر، فتوشاپ یکی از محبوبترین نرم افزارهای طراحی به شمار میرود و توسط میلیونها طراح گرافیک در دنیا برای طراحی بنر، پوسترهای تبلیغاتی و هنری، طراحی وبسایت یا لوگو و… مورد استفاده قرار میگیرد.
نرم افزار فتوشاپ هم مدت زمان کوتاهی بعد از نرم افزار ایلوستریتور، در سال 1990 و توسط دو برادر به نامهای توماس و جان کنول برای کامپیوترهای مکینتاش اپل عرضه شده است؛ اما بعدها نسخه ویندوز آن نیز در اختیار طراحان قرار گرفت.
یکی از مزایای فتوشاپ این است که هر کس با هر سطح آشنایی میتواند از این نرم افزار محبوب استفاده کند؛ از ادیت و ویرایش ساده و تغییر سایز تصاویر تا خلق طراحیهای پیچیده و هنری از جمله امکانات این برنامه هستند.
🔥 Adobe Illustrator
نرم افزار ادوبی ایلوستریتور یکی از اصلیترین نرم افزارهای گرافیک و طراحی در دنیا محسوب میشود. این نرم افزار که از زمان تولیدش تاکنون 34 سال میگذرد دائماً در حال تغییر و آپدیت شدن بوده است. ایلاستریتور یک از اولین و مهمترین نرم افزار های مورد استفاده توسط طراحان گرافیک است و هر طراحی میبایست کار با آن را فرابگیرد.
این نرم افزار کاربردی بیش از هر چیز برای ادیت تصاویر وکتور به کار میرود و با استفاده از آن میتوان انواع تصویرسازی، آیکون، پوستر، بیزنس کارت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد.
🔥 Figma
فیگما یک نرم افزار فوق العاده برای طراحی UI و UX و گرافیک دیزاین است. بهطور عمومی این برنامه یک نرم افزار رایگان و مبتنی بر فضای ابری است که قابلیت نصب بر روی سیستم عاملهای ویندوز و مک را دارد و همچنین قابل اجرا بر روی مرورگر یا همون تحت وب نیز میباشد. تشکیل تیمهای چندمنظوره طراحی یکی از قابلیتهایی است که وجود فضای ابری در این برنامه ایجاد کرده است.
همه افراد این امکان را دارند که فیگما را نصب و از آن استفاده کنند. استفاده از این قابلیت هیچگونه محدودیتی نخواهد داشت و بهراحتی میتوانید از آن استفاده کنید. نکته مهمی که درباره فیگما وجود دارد، سریع بودن آن میباشد. این نرمافزار با سرعت بالایی که دارد، افراد زیادی را به خود جذب کرده است. قابلیت جذاب دیگهای که این نرم افزار را محبوب کرده، ابزار و پلاگین هایی هست که در اختیار کاربران قرار داده است. فیگما بصورت همیشگی و هر چندوقت درحال آپدیت کردن نرم افزار خودش است که واقعا جای تقدیر دارد.
الان دیگه فیگما فقط ابزاری برای طراحی رابط کاربری سایت و اپلیکیشن نیست ! بلکه با استفاده از اون میتونید تصاویر زیبا ، پست های جذاب برای سوشال مدیا ، پوسترهای تبلیغاتی ، و … انجام داد.
شاخه های طراحی گرافیک
۱. طراحی گرافیکی هویت بصری : وقتی یک برند شکل می گیرد نیاز دارد تا تصویری در ذهن مخاطب ایجاد کند گاهی یک کاراکتر گاهی رنگ و گاهی مجموعه ای از المان ها می تواند هویت بصری یک سازمان یا یک برند را تشکیل دهد که طراحی هویت بصری با دانش و تجربه ای که در این زمینه دارد میتواند هویت بصری ماسبی خلق کند.
۲. بازاریابی و طراحی گرافیک تبلیغاتی : طراحان بازاریابی با صاحبان شرکت ها، مدیران و متخصصان بازاریابی کار می کنند تا دارایی هایی را برای استراتژی های بازاریابی ایجاد کنند.
- مجله و تبلیغات روزنامه
- پوستر، آگهی ها و بیلبوردها
- اینفوگرافیک
- بروشورها (چاپ و دیجیتال)
۳. طراحی رابط کاربری گرافیکی: طراحان این حوزه با توجه به رفتاری که کاربر در سایت یا اپلیکیشن دارد سعی دارند هرکدام از المان های صفحه را در جای درستی قرار دهند و به این ترتیب تجربه مثبتی برای کاربر ایجاد کنند.
۴. طراحی گرافیک انتشار : طراحان این حوزه هر آنچه که مربوط به چاپ هست مانند ابعاد، رنگ ها، ایجاد جذابیت و .. را می آموزند و بر این اساس طرح چاپی را اجرا می کنند
- کتاب ها
- روزنامه ها
- راهنماها
- مجلات
۵. طراحی گرافیک بسته بندی : گرافیک بسته بندی که اخیرا جز طراحی صنعتی به حساب می آید مربوط به بسته بندی اقلام تجاری هست که کاربر آنها را خریداری می کند و طراح باید توانایی ایجاد جذابیت و خلاقیت در طراحی بسته بندی و همچنین کاربری ساده را در نظر بگیرد.
۶. طراحی لوگو : لوگو یک نشانهی گرافیکی است که میتواند به صورت علامت، سمبل، نوشتار و یا ترکیبی از اینها طراحی شود.
- استفاده از تصویر (آیکون، سمبل) مثل شرکت اپل
- استفاده از نوشتار: (لوگوتایپ) استفاده از نام شرکت و ارائه آن خارج از فونتهای مرسوم
- ترکیب نوشتار و تصویر